rattenmuizenkakkerlakkenwespennesten – andere plaagdierproblemen

Kakkerlakken

Duitse Kakkerlak (Blattella germanica)

De meest voorkomende soort zijn de Duitse kakkerlakken. Deze komen in grote aantallen voor in bakkerijen, levensmiddelenbedrijven, hotels, restaurants, ziekenhuizen, vuilstortplaatsen en aan boord van schepen. Kakkerlakken verspreiden een onaangename geur die wordt veroorzaakt door het uitscheidingsproduct van de rugklier.

Uiterlijk

Een volwassen kakkerlak is 1-1.5 cm lang en hebben vleugels. Kakkerlakken vliegen alleen bij een zeer hoge luchttemperatuur. De kleur is strogeel tot lichtbruin met 2 zwarte strepen op het borstschild.

Leefwijze

Kakkerlakken kunnen niet tegen licht. Overdag houden zij zich schuil op donkere, warme en vochtige plaatsen. De motor van een koelkast is een plek waar ze graag zitten. In de nacht gaan ze op zoek naar voedsel. Wanneer er geen voedsel is knagen ze aan o.a. papier.

Ontwikkeling

Het wijfje draagt de eitjes in een eipakket, in dit pakketje zitten ongeveer tussen de 30-40 eitjes. De ontwikkeling gaat bij een temperatuur van 25 Gr erg snel. Van eitje tot volwassen insect duurt ongeveer 2 maanden. Duitse kakkerlakken prefereren een temperatuur tussen de 25 en 32 Gr en een relatieve vochtigheid van 70% of hoger. Ze zijn gevoelig voor kou.

Wering

Duitse kakkerlakken verspreiden zich via gebruikte dozen, manden, kisten containers en bagage. Ook komen ze op plekken waar zich veel voedsel bevindt. Door goede hygiëne en het goed opslaan van voedsel, denk hierbij aan het opbergen van voedsel in afgesloten bakken, kunststof dozen in de koelkast. Geknoeide etensresten en keukenafval direct opruimen. Ook open leidingdoorvoeren van leidingen dicht maken kan bijdragen aan het terug dringen van kakkerlakken in een gebouw. Houd met het plaatsen en inrichten van een nieuwe badkamer, keuken, restaurants, bars, zieken en verpleeghuizen er rekening mee om het creëren van schuilplaatsen te voorkomen.

Heeft u overlast van kakkerlakken, neem dan contact op om een afspraak te maken. Wij helpen u dan van de overlast af.

Onstenk Plaagdierbeheersing • Kruisherenstraat 11 • 5401 ZS Uden • T: 0619105496 • M: • info@onstenkplaagdierbeheersing.nl